Salutare internauților. Având în vedere acest „scandal” deschis de trupa Taxi cu molodia/videoclipul „Despre Smerenie” m-am hotărât să mă alătur celor ce ”promovează” această temă.
În primul rând, să fie clar. Nimeni, din acest clip, nu luptă împotriva ortodoxismului sau al religiei. Lupta împotriva investițiilor fără noimă. Atenție!!! Nimeni nu va stopa construcția acestei Catedrale.

În lumea noastră, internetul, apar tot felul de persoane ce încep să critice și să scoată ochii, fac referire la articolul ”Un mesaj pentru Smeriti”, celor ce apar în videoclip, cum că și ei la rândul lor trebuie să renunțe la casele de lux și la averile ce le au dacă se cred așa de credincioși. Din nefericire, acest domn, Mihai Somanescu, este la fel de laș precum este articolul pe care îl scrie. A subliniat comentariile ce îi sunt pe plac, dar criticile aduse la adresa lui au fost șterse. Pai bine domnule Somanescu, dacă te crezi așa de credicios și atât de ortodox, de ce nu accepți critica și dacă tot vorbim de a renuța la ceva pentru a dovedi că suntem credicioși, ce mai cauți tu să exiști în această lume a Internetului? Cam acesta a fost comentariul meu la adresa articolului postat de acest domn.
După care am început să citesc alte și alte articole ale unor persoane ce încep să critice acest clip spunând că cei din trupa Taxi și cei ce s-au alăturat, nu sunt creștini. Mesajul clar al acestei piese este ca DUMNEZEU ESTE IN TINE, EGAL UNDE ESTI TU, dar investițiile făcute fără noimă nu sunt  pe placul Domnului. Părerea mea.

Aici va dau cateva exemple și vă pun o întrebare.
Dacă această investiție, ce este făcută de Biserica Ortodoxa și statul Român ar fi fost îndreptată către acei copii ce nu au parinți și sunt abandonați în casele de creștere, prin investiții în aparatură, mobilier și personal calificat, sau (poate în același timp) daca o parte din investiție ar fi fost îndreptat către spitale ce arată mai rău ca veceurile publice și către școlile a caror cladire stă să cadă iar de toalete nu mai poate fi vorba, sau dacă încă o parte din aceste investiții ar fi fost îndreptate către acei profesori ce își duc, cu masina proprie, elevii la școală pentru ca doresc să îi învețe pe acești copii atâtă carte ”cât șitu și ei”, sau să se fi îndreptat către localitățile uitate de lume din această țară și să le fi construit condițiile necesare unei bune vieți pe acest pamant, nu credeți că ar fi fost mult mai mulți Români ce începeau să fie mai aproape de Biserica Ortodoxa iar textul formației Taxi împreună cu cei ce apar în acest clip ar fi avut un alt fel de mesaj?

Voi ce părere aveți? Aștept și critici nu doar aprobări. Suntem diferiți și avem dreptul la diferite păreri.

P.S. In Bucuresti sunt sunt peste 60 de lecase de cult dar cred ca nu le-am gasit pe toate de pe site-ul www.hartabucuresti.ro

Lacasuri de cult

Avem (aveti… pt ca nu sunt din Bucuresti) mai multe biserici decat spitale, sedii de politie, muzee, teatre si alte ”cladiri” de cultura.

Repet, nu am nimic impotriva religie, ortodoxismului si a lui Dumnezeu. Sunt credincios, sunt ortodox, am frica de Dumnezeu si pe langa toate acestea am parte si de un Preot in familie.

Multumesc pentru atentie!!

Reclame